logo learn like a champion
Video's
Bestel boek

Voortgezet onderwijs

Inzet-voortgezet onderwijs

Uw team laten excelleren? Teach-technieken inzetten op uw school? Dat kan! Onze adviseurs zijn door Doug Lemov, auteur van Teach Like a Champion, opgeleid om teamtrainingen te verzorgen bij u op school. Het resultaat? Nieuwe inspiratie in de school, beter onderwijs op basis van gedeelde principes, meer gemotiveerde leerlingen én betere schoolresultaten. Kies uit de volgende mogelijkheden.

Kennismaken met Teach Like a Champion
Uw school maakt kennis met Teach Like a Champion door middel van workshops op uw school. We presenteren de opzet van Teach voor groepen van maximaal twintig docenten en demonstreren enkele basistechnieken. U kunt ook kiezen voor een presentatie voor het hele team. Na afloop van de workshops of presentatie bespreken wij met u – mede op basis van de reacties – hoe het traject wordt voortgezet.

Basistraining Teach Like a Champion
Wilt u direct een basis voor Teach Like a Champion leggen binnen de school? Dan adviseren wij de basistraining. Deze bestaat uit vier bijeenkomsten van een dagdeel. Daarin brengen we het kader aan en oefenen we een aantal nader af te spreken Teachtechnieken. De deelnemers maken een video-opname van een of meer lessen waaruit blijkt dat zij twee technieken beheersen. De trainer beoordeelt de opnames en geeft elke deelnemer feedback op de getoonde technieken. De basistraining wordt afgesloten met een certificaat.

Uitbreidingsmogelijkheden
Het basistraject kan op verschillende manieren worden uitgebreid. Deze uitbreidingsmogelijkheden kunnen afzonderlijk of in combinatie met elkaar worden ingekocht.
• De trainer gaat op lesbezoek, observeert en/of filmt de toepassing van Teachtechnieken en houdt een feedbackgesprek met elke deelnemer.
• De trainer bespreekt filmopnames van bezochte lessen en bespreekt deze met het team in een intervisiebijeenkomst. De opnames worden uiteraard alleen in overleg met en na toestemming van de gefilmde getoond.
• We leiden een interne Teachbegeleider op. Deze loopt met de trainer/adviseur mee in het traject en wordt opgeleid om in de toekomst intervisie en coaching te kunnen verzorgen op de school.

Cursussen en trainingen 
Voor cursussen en trainingen voor individuele deelnemers kunt u terecht bij het cursusbureau van de CED-Groep. Vanaf het tweede jaar kunnen docenten of coördinatoren ook worden opgeleid tot Teach-coördinator. De Basiscursus Teach Like a Champion is gevalideerd door Registerleraar.

Ervaringen
Wilt u lezen over de ervaringen van docenten? Lees artikel ‘Ik haal meer uit mijn lessen, het maakt me scherper‘, uit Van twaalf tot achttien, mei 2017 en artikel, ‘Gebruik de lestijd efficiënter met Teach Like a Champion‘, KlasseApart, mei 2017

Filmfragment
Bij Teach Like a Champion 2.0 hoort een video-databank. Met het wachtwoord uit het boek heeft u hier toegang tot. Hieronder kunt u een voorbeeldfilmpje bekijken van Techniek 8: Fouten maken hoort erbij.