logo learn like a champion
Video's
Bestel boek

Speciaal onderwijs

Inzet-Speciaal onderwijs

Doug Lemov, de auteur van Teach Like a Champion, weet als geen ander dat technieken vaak aangepast worden aan de mogelijkheden van de populaties van scholen en hij stimuleert dat ook. Als een techniek niet ‘werkt’, met welke aanpassing werkt hij dan wel? Op scholen voor speciaal onderwijs die met Teach Like a Champion aan de slag zijn gegaan, klinkt er een verschuiving van: ‘Dat kunnen onze leerlingen niet’ naar: ‘Dat konden wij nog niet met onze leerlingen.’ Is er een mooier bewijs van groei aan twee kanten?

Aanpassen van de technieken binnen het speciaal onderwijs is in veel gevallen maatwerk met vooral positieve effecten. Zo zijn er scholen die het begin van de dag met Teach-technieken (De klas binnenkomen, Drempel, Begintaak) voor de leerlingen een vaste structuur en routine hebben gegeven.

Daarnaast wordt de aandacht van de leerlingen gericht op het leren en de leerkracht (100%) en worden leerlingen nadrukkelijker bij het denk- en leerproces betrokken. (Bliksembeurt, Weet niet, geldt niet, Goed is Goed). Uitgangspunt is daarbij steeds: Doen wat werkt! De meeste professionals binnen het speciaal onderwijs kennen hun doelgroep door en door en weten -waar nodig- door het aanpassen van de technieken het plezier in leren en het rendement ervan een ‘boost’ te geven!

Katern zml
Speciaal voor het zml is er een aanvullende uitgave en een cursus ontwikkeld. De technieken zijn aangepast naar de mogelijkheden die u als leraar in het zml heeft. Dit katern is ook in de 2.0 editie beschikbaar.

Cursussen en trainingen

Voor individuele deelnemers
Voor individuele cursussen en trainingen kunt u terecht bij het cursusbureau van de CED-Groep. Vanaf het tweede jaar kunnen leerkrachten of coördinatoren ook worden opgeleid tot Teach-coördinator.

Nieuw: E-learning Introductie Teach-technieken

Op uw school
Voor een aanbod op uw school kunt u contact opnemen met teachnederland@cedgroep.nl