logo learn like a champion
Video's
Bestel boek

Op reis naar de VS, de bakermat van Teach Like a Champion

Een groep onderwijsprofessionals ging in de week van 17 april 2017 met de CED-Groep naar Amerika om nog meer expertise over Teach Like a Champion op te doen. Wat maken de Teachers allemaal mee op hun trip? Reisleiders Robert Jacobs en Frank Teunissen bloggen!

Blog 1 ‘I wanna Teach in America’ (pdf)

Blog 2
Vandaag de Liberty Elementary in Newark school bezocht: kinderen van 5 t/m 10 jaar (K- K4). Speciaal voor ons (!) hadden ze de weekopening voor, zeg maar de groepen 5 en 6, naar de dinsdag verplaatst, zodat we getuige konden zijn van een verbale en vocale happening met veel schooltrots.. Daarna gaf de Principal (Lauren Moyle)  een rekenles aan 180 leerlingen tijdens de “morning circle”, waarbij de ene techniek na de andere de revue passeerde. Opvallend hierbij waren de cheers en yells tussendoor die voor een ruime (geregisseerde) P-factor zorgden. Daarna wijdde Lauren ons in de geheimen van haar Uncommon school in en kregen we de vrije hand in klassenbezoeken: we were free and welcome to visit any class we wanted! And so we did.

Opvallend was dat er bij de vijfjarigen geen speelhoeken in het lokaal waren en dat de kinderen, voor zover we konden waarnemen, allemaal lazen. Het leek meer op lesgeven aan een heel jonge groep 3 dan op het ons in Nederland bekende kleuteronderwijs. Wel werden veel Teach-technieken toegepast, die met name het tempo enorm beïnvloedden. Dat viel ook op in de overige klassen: het tempo lag hoog en de leerkrachten en leerlingen waren energiek en volop bezig.
Tussendoor en aan het eind van de dag konden we nog vragen aan Lauren kwijt en leerde ze ons nog enkele cheers uit de praktijk, waaronder een High Five op afstand.

Bij de terugblik op de dag bleek enthousiasme en verwarring onder de deelnemers aan de reis: wat neem je nu mee naar Nederland van een situatie die ter plekke zijn vruchten voor de leerlingen daar afwerpt, maar waarbij je soms je twijfels hebt of je het op die manier in Nederland op je school zou willen. We hebben nog een paar scholen te gaan om dat uit te knobbelen.

Blog 3 ‘I wanna Teach in Amercia’ (pdf)

Blog 4: ‘I wanna Teach in America (slot) (pdf)