logo learn like a champion
Video's
Bestel boek

CED-Groep brengt opnieuw onderwijsbestseller uit VS naar Nederland

De CED-Groep brengt in het voorjaar van 2018 ‘Bliksemstart, word een topleraar in 100 dagen’ uit, gebaseerd op het boek ‘Get Better Faster’ van Amerikaan Paul Bambrick-Santoyo. Met deze uitgave zet de onderwijsaviesorganisatie de doorgaande lijn voort van praktische producten voor (startende) leerkrachten t/m concrete handvatten voor succesvolle schoolleiders.

Een ander succesvol ingrediënt uit deze lijn, die wordt neergezet onder de noemer ‘Learn Like a Champion’, is het boek Teach Like a Champion van Doug Lemov, dat in 2012 door de CED-Groep werd vertaald en bewerkt voor Nederlandse leraren. Het boek van Bambrick-Santoyo is afkomstig uit dezelfde school van praktische denkers, namelijk de ‘Uncommon schools’ in Amerika, die onder het motto ‘change history’ alles op alles zetten om in achterstandsgebieden het tij te keren. In 2018 zal de lijn Learn Like a Champion naast de uitgave van het boek ‘Bliksemstart’ onder andere worden uitgebreid met een blended cursus Instructional Leader voor de coaches van startende leraren.

Projectleider Robert Jacobs: ‘Leraren het beste uit hun leerlingen laten halen; dat is onze missie. In Amerika zien we een aantal denkers en schrijvers die bij de Uncommon Schools prachtige resultaten weten te bereiken met moeilijke onderwijsdoelgroepen. Dit inspireert ons om dit ook mogelijk te maken voor Nederlandse leerlingen. Wij zijn trots dat wij de titel ‘Bliksemstart’ kunnen toevoegen aan onze onderwijsuitgaven.’

Over Bliksemstart, word een topleraar in 100 dagen
Een goede leraar vinden en die voor een langere periode verbinden aan een school is een uitdaging voor veel schoolleiders. In het boek Bliksemstart zoomen we in op de startende leraar en hun coaches.
Met de beschreven technieken en werkwijze voelen zij zich snel competent in de eerste cruciale maanden van het nieuwe schooljaar. Het praktische werkboek ‘Bliksemstart, word een topleraar in 100 dagen’ verschijnt in het voorjaar van 2018.

Over de cursus Instructional Leader
Voor de coaches van (startende) leraren werken we aan een nieuwe blended training: ‘Instructional Leader’. De cursus is gebaseerd op denk- en werkwijzen uit Get Better Faster. Coaching op de millimeter, kleine stappen en realtime feedback zijn daarbij de kernbegrippen.

Meer informatie
Wilt u meer weten? Neem contact op via teachnederland@cedgroep.nl.