logo learn like a champion
Video's
Bestel boek

CBS De Ark en OBS De Leeuwenburch in de ‘Champions League’ van het onderwijs!

Op donderdag 6 juli ontvangen de eerste twee basisscholen in Nederland het officiële predicaat Learn Like a Champion: CBS De Ark (Rotterdam) en OBS De Leeuwenburch (Middelburg). Zij komen hiervoor in aanmerking, omdat ze een 10 hebben gescoord op de pittige voorwaarden die nodig zijn om een Learn Like a Champion-school te kunnen zijn, bijvoorbeeld: minimaal zeven klassenconsultaties per jaar, een aanbod van minimaal 40 Teachtechnieken op de school en leren door middel van video-intervisie.

Hard werken
Directeur Ingard Lachman van CBS De Ark verwoordt het als volgt: ‘Het behalen van het keurmerk is het resultaat van vier jaar hard werken van het team, met de focus op het bieden van kansen voor alle kinderen. Behalve de opbrengsten zijn de betrokkenheid, leerhouding en motivatie van de leerlingen ook enorm gegroeid en ook binnen het team is er een lerende houding ontstaan die een continue verbetering mogelijk maakt. Het keurmerk ‘Learn Like a Champion’ past ons daarom goed.’

Over Learn Like a Champion
Veel scholen gingen aan de slag met de pedagogische en didactische technieken uit het boek Teach Like a Champion van de Amerikaan Doug Lemov. De CED-Groep – uitgever van de Nederlandstalige variant van het boek en officiële trainer van deze aanpak – weet hoe scholen de technieken inzetten. Om écht een grote verbeterslag op school te maken, is er echter meer nodig dan de inzet van de technieken. Daarom biedt zij scholen het ‘Learn’-concept aan, waarbij de implementatie van de Teach-technieken wordt gecombineerd met het realiseren van een leergerichte schoolcultuur en leiderschap volgens de zeven hefbomen van Paul Bambrick.

Excellent lesgeven
Beide scholen doorliepen het intensieve Learn Like a Champion traject van de CED-Groep. Carla van Doornen, adviseur: ‘leerkracht zijn in een wijk met uitdagingen vraagt veel en daar excellent lesgeven nog veel meer. Ik ben heel trots op alle leerkrachten die met Teach-technieken hun grenzen verlegden en enorm groeiden in hun vak. Ook zeer ervaren leerkrachten werden nóg beter. Om zover te komen, filmden de leerkrachten zichzelf, ontvingen ze feedback en namen ze actief deel aan vele trainingen. Wat deze ‘topsporters’ presteren, is alleen mogelijk door veel training, doorzettingsvermogen en plezier. De leerkrachten van De Ark en De Leeuwenburch spelen in de ‘Champions League’ van het onderwijs!’

Learn Like a Champion vormt de paraplu voor alle Teach-gerelateerde leeractiviteiten van de CED-Groep. Het moedigt scholen én onderwijsprofessionals aan het beste uit hun leerlingen en zichzelf te halen. Daarom organiseert de CED-Groep vanaf september 2017 informele Teach-momenten. Denk hierbij aan:
• één Teach-techniek (naar wens) in één uur grondig verkennen
• Teachspiratie opdoen bij goede Teach-leerkrachten in de klas; kijk de kunst af!
• Turning into Teach: verandermanagement en Teach in de school
Zo blijven ‘Teachers’ als professional bij de les, ontmoeten ze enthousiaste collega’s van de Teachcommunity en inspireren ze elkaar om de lat nóg hoger te leggen en het beste uit de leerlingen én uit zichzelf te halen.

Daarnaast draaien de populaire cursussen, zoals de Teachcoördinator, de basiscursus Teach Like a Champion en de cursus Lead Like a Champion ook komend schooljaar weer.

Meer weten?
Neem contact op met Carla van Doornen (c.vandoornen@cedgroep.nl).